Kursgårdar

Kursgårdar

Åkeshofs Slott

Detta 1600-talsslott har ett lugnt läge, bara 50 meter från Åkeshov tunnelbanestation. De smakfullt inredda rummen har gratis WiFi och eget badrum. Bromma flygplats ligger 10 minuters bilresa bor

Best Western Hotell Waterfront

Best Western Waterfront

Bykrogen

Introduktions erbjudande av ny kursgård, avser UGL v40. Varmt välkommen till Bykrogen i Österslöv. Här finner du hotell, konferens och restaurang i rustik och lantlig miljö 10 km från Kristianstads centrum. För drygt 100 år sedan, i den lilla byn Österslöv norr om Kristianstad, byggdes den gamla stärkelsefabriken som idag kan anas i detaljer på Bykrogen. När stärkelsefabriken lades ner 1960 togs byggnaden över av försvaret som mobiliseringslokal. I många år stod byggnaden oanvänd, tills den dagen då Richard och snickaren Jan-Axel tog första steget mot att skapa något av en samlingspunkt för många i bygden; Bykrogen. Richard hade en vision. Jan-Axel, som enligt Richard är en av de mest positiva människor han känner, blev anställd som snickare. De hade ett omfattande renoveringsprojekt framför sig. De hade inte kunnat föreställa sig att Bykrogen skulle bli vad det är idag, men någonstans måste man hoppas och tro på succé för att lyckas. Ombyggnationen tog vid sommaren år 2000 och den 18 maj 2001 stod Bykrogen klart för öppning. Längs vägen har ständigt nya idéer dykt upp som format Bykrogen till den personliga och gemytliga plats det är idag. Richards vision lever kvar och utvecklas än idag och den tar sig ständigt nya uttryck genom Jan-Axels små och stora byggprojekt.

Foresta

Scandic Foresta, ursprungligen kallad Villa Foresta har varit en viktig mötesplats sedan 1910 då Wilhelmina Skogh öppnade sin riddarborg på klippan. Villan byggdes efter förebilder från medeltida riddarborgar som Wilhelmina hade sett på sina många resor till Italien via Rehndalen i Tyskland, hon döpte huset efter sitt efternamn Skogh – skog på italienska; foresta.

Foresta har under årens lopp byggts ut med separata hotellbyggnader bakom den ursprungliga villan och genomgått omfattande renoveringar vid ett flertal tillfällen, men huvudbyggnaden har behållit sin karakteristiska stil av riddarborg och utgör ett välkänt kännetecken för Lidingö, väl synligt från Lidingö bron. Scandic Foresta ligger endast 15 minuter från centrala Stockholm. Hotellets standardrum är mellan 19 och 24 m2.

Rummen har trägolv och eget badrum med dusch. Alla rum är utrustade med hårtork, platt-TV med filmkanaler, skrivbord, trådlös internetuppkoppling och en fåtölj för avkoppling. Hotellets härliga restaurang på 6:e våningen serverar varje dag lunch och middag i en skön miljö med utsikt över Värtan och Stockholm, det finns även en lobbybar, shop och gym på hotellet.

Hotellet kan erbjuda både utomhusparkering och inomhusparkering mot en avgift.

Gottskär Hotell

På den gröna, lummiga Onsalahalvön utanför Kungsbacka i Halland - fyra mil söder om Göteborg – ligger Gottskär Hotell. Här hittar du en perfekt miljö för din UGL-kurs. Du bor naturnära och ostört i en lugn atmosfär där pulsen är lite lägre och du får möjlighet att landa i din reflektion och tänka klart.

I huvudbyggnaden finns allt i markplan ochpersonalen finns alltid nära till hands för att hjälpa till och försäkra sig om att du har allt du behöver under din vecka. Det finns gott om utrymme för samvaro både inne och ute, bl. a på det rymliga utedäcket, där du kan njuta av solskenet eller betrakta naturen, havet och öarna nere i fjorden en bit ner mellan ekarna. Köket på Gottskär Hotell håller hög klass och sätter en ära i att ha nöjda matgäster.

Hotel J

På en av Stockholms mest natursköna platser ligger Hotel J Nacka Strand. Här kan våra gäster bo med en betagande utsikt över Kungliga Djurgården och avnjuta en måltid på vår populära Restaurant J med huvudstadens hamninlopp som kuliss. Med inspiration från ett klassiskt sommarhus i den amerikanska seglarstaden Newport kombineras här tidlös lyx och genuin hemkänsla.

Hotel Statt Hässleholm

HISTORIEN OM EN STAD OCH ETT STADSHOTELL Hässleholm fick stadsrättigheter så sent som 1914, en förutsättning för att det nya fina hotellet samma år skulle kunna invigas som just Stadshotell. Men den centrala tomten vid Stortorget hade redan dessförinnan haft en central roll i Hässleholmarnas hjärta. Här låg exempelvis Bier-Svenssons populära ölstuga, men det hade också bedrivits mindre hotellverksamhet tidigare. Med ”Statt” kom också den allra senaste tekniken till Göingebygden, i form av bland annat vattenklosetter och elektrisk hiss, så det är inte undra på att hässleholmarna alltid viskat om att hotellet minsann måste kostat mer än kyrkan som också stod färdig 1914. Med nya stadsprivilegier kom staden att utvecklas som framför allt järnvägsknut för södra Sverige. Och med järnvägen kom människorna. Självklart har hotellet huserat mängder av kända och mindre kända resenärer och besökare. Under hela 1900-talet var Statt stadens ledande nöjesmetropol, fråga bara någon som gjort sin värnplikt i Hässleholm eller flitiga svenska konferensdeltagare om de minns nattklubben Downstairs. Statt byggdes som en central samlingspunkt i en ung stad och har växt med staden till det den blivit idag. Så det är med respekt för historien och framtiden som vi nu åter öppnar Statt i Hässleholm för Studentbal, Bröllopsmiddag, Silverbröllop, Säljkonferens, 75-års-fest eller kommunsammanträdet. Alla är lika välkomna att ta del av traditionen och samtiden på vårt glada hotell. Du bokar direkt här på hemsidan eller genom att ringa eller maila oss.

Hotell Höga Kusten

Detta hotell ligger 100 meter från E4:an, och har imponerande utsikt över Högakustenbron och Ångermanälven. Här erbjuds gratis Wi-Fi, ett gym och en bastu. Härnösand ligger 24 km bort. Alla de ljust inredda rummen på Hotell Höga Kusten har en plattskärms-TV med kabelkanaler, ett skrivbord och ett badrum med dusch. Vissa rum har en egen terrass. Hotellets à la carte-restaurang serverar svenska och internationella rätter till lunch och middag. En kaffebar finns också. Parkering Avgiftsfri parkeringsservice

Lovik

Ett stenkast från Stockholms stad hittar du en lugn oas för att varva ner i vackra miljöer med havet utanför fönstret. Här serveras god mat med hög kvalité och i den trevliga loungen avnjuter du en kondisbuffé. God mat och hälsosamma bakverk är viktigt på Lovik.

Det finns 64 hemtrevliga rum med 76 bäddar. Här vilar man skönt över natten och vaknar utvilad med mycket ny energi för arbetet och vardagssysslorna.

Frukostbuffé står uppdukad till ditt förfogande, med både varma och kalla rätter. Den avnjuter du i matsalen med vacker utsikt över Hustegafjärden.

Möckelsnäs Herrgård

Näsby Slott

Näsby Slott ligger vackert intill Näsbyviken i Täby, 15 minuter från Stockholm city och 35 minuter från Arlanda flygplats. Det är inte för intet Näsby kallas för festernas slott. Här har det anordnats otaliga fester, bjudningar, konserter, danser, konstnärsaftnar och poesikvällar genom åren, och det glada 20-talet sitter fortfarande kvar i väggarna. Vi vill att våra gäster ska använda slottets gemytliga lokaler som finrummet de saknar hemma. Som en självklar plats för livets alla glädjestunder, ett andra kontor för möten och konferenser, och en naturlig samlingsplats för en afterwork med vänner eller en utflykt med familjen. Se Näsby Slott som ett kvartersslott helt enkelt. Våra salonger är dina salonger.

Öjaby Herrgård

Öjaby Herrgård byggdes under mitten av 1800-talet av Greve Posse. Här bodde sonen Karl Arvid Posse med familj under många år. Herrgården bestod av ägorna till de fyra gårdarna Kråkegård, Jönsagård, Hansagård och Toragård. Dessutom fanns fem tillhörande torp med dagsverkes skyldighet. Dessa torp och gårdar har fått bli namn till Öjaby Herrgårds konferenslokaler. Herremannaperioden varade fram till sekelskiftet.

Under 1900-talets första årtionden bedrevs här ett vilohem för utarbetade mödrar med stora barnaskaror. Här kunde man återfå krafterna med god mat, trevlig miljö och med naturen in på knuten, precis som i dag! De ljusa rummen på Öjaby Herrgård har ljusa trämöbler och modern inredning. Varje rum har ett skrivbord och TV. Du kan koppla av i hotellets möblerade trädgård eller i den mysiga salongen. Öjaby Herrgård har Wi-Fi tillgängligt i hela hotellet och är gratis. Det finns även en privat gratis parkering vid boendet.

Färska, regionala råvaror används i restaurangens säsongsbetonade menyer. Restaurangen är specialiserad på traditionella, men ändå innovativa rätter från det svenska köket.

Rezon Sthlm

På vårt kontor i Sthlm erbjuder vi ibland utbildningar och coaching. Kontoret är beläget på Östermalm i Stockholm.

Rezon Sundsvall

Sånga Säby

Vi hälsar dig välkommen till Sveriges första och hittills enda 100% klimatneutrala konferensanläggning vid Mälaren i Stockholm. Sånga-Säby ligger bara 35 kilometer från Stockholm City och erbjuder moderna mötesmiljöer och sätter fokus på svensk mat och bra service. Hållbarhetsfrågor står högt på deras agenda och är återkommande i hela deras verksamhet. Allt har ett tydligt miljötänk.

Det som serveras på faten är i största möjliga mån ekologiskt och närodlat, och i deras vinkällare har de ett rikt urval av ekologiska och biodynamiska viner. Vattnet du dricker hos dem kommer från Mälaren utanför fönstret och har renats i deras eget vattenverk. Hotell och restaurangen är KRAV-certifierad och Svanen-märkt.
Boende
Alla rum har under senare år renoverats och har luftkonditionering, platt-TV med kabelkanaler och utsikt över trädgården eller Mälaren. Vid Mälarens strand finns pool, bastu & gymavdelning. I anslutning till hotellet finns två motionsspår. I receptionen finns spel att låna och utomhus finns boule, kubb samt en frisbeegolfbana.

Scandic Winn

Detta miljövänliga hotell ligger vid Klarälven, 200 meter från Karlstads huvudgata, Kungsgatan. Här erbjuds du gratis tillgång till WiFi, gym, bastu och cyklar. På hotellet finns också en bubbelpool och en terrass. Alla ljusa rum på Scandic Winn har satellit-TV, trägolv och sittutrymme. Hotellets restaurang, Brasserie Winn, serverar säsongsbetonade specialiteter från Värmland och fräscha grillrätter från rotisseriet. Scandic Winns lobbybutik säljer snacks, drycker och toalettartiklar.

Sjöbacka Gård

​Sjöbacka gård är en traditionell fyrlängad skånegård med anor från början av 1800-talet. I dag inrymmer Sjöbacka tio individuellt inredda rum. På den rogivande och vindskyddade innergården kan du koppla av med en kopp kaffe, ett glas vin och hembakad kaka eller en matig lunchmacka. Eller bara sitta och njuta av utsikten över havet och fälten. Du kan alltid hitta en lugn plats att koppla av på, kanske låna en bok från vårt bibliotek och läsa framför brasan i stora salen.

Skevik

Med hav och natur inpå knuten är Skeviks Gård en inspirerande plats för konferenser, utbildningar, föreläsningar och affärsmöten. Vår vackra skärgårdsmiljö ger arbetsro, och de röda husen med vita knutar kombinerar gammal svensk tradition med modern teknik. Skeviks Gård passar både mindre och större grupper. Även små sällskap har möjlighet att konferera i avskildhet, ofta till och med i ett eget hus.

Boendet på Skeviks Gård andas lugn och harmoni för våra konferensdeltagare, weekendgäster och festsällskap och ligger 25 minuter från Stockholm.

Hotellrummen ligger i våra tre flyglar Hällen, Gläntan och Dungen samt i sju fristående stugor. Varje logiflygel har en liten lobby för t.ex. vickning och samvaro. I den mån det är möjligt fördelar vi rummen så att varje konferensgrupp får egen flygel.

Skogshem & Wijk

Om oss - en plats skapad för möten Det var visionen när arkitekten Anders Tengbom utformade Skogshem & Wijk i slutet av 50-talet. Här finns konferensrum för 2-500 personer, lounger med skärgårdsutsikt och 194 bekväma hotellrum med 233 bäddar. Inom knappt tio minuters gångavstånd har vi tillgång till ytterligare 170 rum. Allt inramat av en vidsträckt naturtomt 17 minuter från Stockholms innerstad. Ett välrenommerat kök, fullt utrustat gym och en personlig omtanke från första kontakt lyfter vistelsen ytterligare.

Skytteholm

Skytteholm ligger i en gammal lantegendom på Ekerö. Här erbjuds gratis Wi-Fi samt rum med TV och eget badrum. Mälarö Golfklubbs 27-hålsbana ligger 150 meter bort. Alla rum på Skytteholm har utsikt över trädgården. De flesta har en sitthörna och ett skrivbord. Vissa rum har badrockar och utsikt över Mälaren. På hotellet erbjuds en daglig frukostbuffé och en kostnadsfri bastu. Det finns en privat sandstrand med brygga 50 meter från huvudbyggnaden. I varje flygel finns ett gemensamt sällskapsrum. Parkering är gratis på plats. Drottningholms slott ligger 19 km bort. Stockholms innerstad ligger 40 minuters bilresa från denna herrgård från 1600-talet.

Södra Berget

Där vägen slutar börjar äventyret! Kom till oss för ditt speciella äventyr. Här på Hotell Södra Berget finns det mesta för en lyckad semester, konferens eller nöjesafton. Vår ambition är att du som gäst ska få en angenäm och minnesvärd vistelse med oss. Hotellet är beläget på Södra Stadsberget i Sundsvall, ca 3 km från Sundsvalls centrum med en milsvid utsikt över Sundsvall, havet, berg och dalar.

Endast 10 minuter med bil till centrum med buss- och tågstation samt 25 minuter till Sundsvalls flygplats.

Hotellet är 4 stjärnigt

Söråkers Herrgård

Aldrig i sin vildaste fantasi kunde väl träpatronen Johan Carl Kempe ha föreställt sig att det herresäte han uppförde år 1853 skulle utvecklas till den moderna konferensanläggning som Söråkers Herrgård är i dag. Undrar vad han skulle tycka egentligen om han fick ta del av dagens verksamhet i herrgården? Vi tror att han skulle känna stolthet.

Historia möter nutid i en modern konferensanläggning och hotell med rum för företagsamhet, framtidstro och växtkraft. Centralt beläget med goda kommunikationer och närhet till Sundsvall, Härnösand, Timrå samt Midlanda flygplats är Söråkers Herrgård den perfekta mötesplatsen för företag från när och fjärran.

Söråkers Herrgård har 52 hotellrum, enkel- och dubbelrum utrustade med dusch, WC, hårtork, trådlöst internet och platt-TV. Samtliga hotellrum är rökfria och de flesta är djurfria. Här bor du fint på modernt hotell med utsikt över parken och andra vackra omgivningar. Fri parkering ingår.

Storhogna

Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Vemdalen, på gränsen till kalfjället 725 m öh. En genuin fjällmiljö med härlig skidåkning i pister och preparerade spår som under barmarksäsong är sagolika vandringsleder. Hotellet är en efterfrågad anläggning av både privat- och konferensgäster. Vi ingår i Svenska spahotell och har två gånger utsetts till Sveriges ledande spahotell av Travel Award. Vi är Vasaloppscertifierade för både längdåkning och löpning. Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen har fått flera utmärkelser och certifikat.

Tällbergsgården

Två Skyttlar

Vi tror på att skapa en plats där människor möts, utvecklas, inspireras och njuter. Där du som gäst känner dig som hemma. Där du kan lägga upp fötterna en stund och lyssna på tystnaden. Där omgivningarna: skogen, ängarna och sjön bidrar till lugnet som råder. Där du ges möjlighet att fylla på själens batterier för att sedan energifylld ta dig an dagen! Det för oss är Två Skyttlar! Våra rum; 60 rum, personligt inredda med textilier från tygriket. Många av våra rum ha balkong eller terrass med utsikt över den vackra naturen och sjön som omger oss. Sov med fönstret öppet och vakna av fågelsång istället för trafikbrus. Fri tillgång till wi-fi, gym, upplyst motionsspår, längre löparspår i skogen. Mat & Dryck Efter säsong, gärna med regionala råvaror tillagar vi maten. Alltid från grunden, alltid med omsorg om råvarorna och framför allt om dig, vår gäst! Smaken av Två Skyttlar är tydlig oavsett om det är det härbakade brödet, vår rostade müsli eller eftermiddagsfika du äter. Omgivningen Hur ofta lyssnar du på tystnaden? Släpper ned axlarna en stund, blundar och bara är, här och nu? Det finns koppling mellan upplevelserna i naturen och det vi idag kallar mindfulness Därför använder vi våra underbara omgivningar så mycket vi kan. Till så mycket vi kan. En del av våra gäster äter sin lunch utomhus, andra förlägger sona övningar och aktiviteter där. Och några vill få tid för reflektion och stillhet på egen hand. Hos oss är naturen alltid närvarande… Sedan 2001 är vår verksamhet Svanen-märkt. För oss har det alltid varit en självklarhet att vara en del av naturen kring oss och skapa förutsättningar för långsiktig hållbarhet. Välkommen hem till oss!

Tylebäck

Väntande

Villa Brevik

På Lidingö hittar du vårt Villa Brevik, eller en bit Sydafrika om du hellre vill. Vår konferensanläggning har nämligen hämtat inspiration från Kapstaden och vingårdar i och kring Stellenbosch och Western Cape. Det märker du inte minst på vår rika vinkällare och i många av våra kulinariska maträtter.

Villa Långbergs