Patrik Magneby

Patrik Magneby

Erfarenheter och tankar om ledarskap
Patrik stöttar ledare, grupper och organisationer att utveckla beteenden som gör skillnad och skapar nya resultat. Han blir ofta anlitad av företag och organisationer som behöver stöd med förändring och utveckling av såväl ledare, grupper som organisation. Genom att arbeta med ett systemiskt perspektiv där enskilda delar påverkar en helhet och helheten påverkar delarna skapas en långsikt förändring och utveckling. Hans erfarenhet som ledarskapslärare i marinen startade den nu 30-åriga banan som sedan byggts på med roller som managementkonsult, företagsledare och mäklare. Patriks specialitet är att på ett processinriktat förhållningssätt skapa de förutsättningar som krävs för inlärning, förändring och utveckling. Det mest spännande uppdraget hittills var att som programansvarig designa, utveckla och genomföra ett globalt ledarprogram på olika platser i världen. Att som ledare välja riktning och stå för sin övertygelse är troligtvis grunden till trygghet och tydlighet vilket blir mer och mer viktigt i en utmanande omvärld.

Vad är meningsfullt
Att få kunna bidra och ta del av människors utveckling ger mig energi och skapar meningsfullhet. Att se förändrade val och beteenden som leder till ett hållbarare samhälle med möjlighet till växande och glädje är en drivkraft som genomsyrar mina uppdrag och leveranser.

Feedback från deltagare
"Jag har arbetat med Patrik Magneby i bl a ett ledarutvecklingsprogram för första linjens chefer i produktion. Det programmet hade medlemmar från Belgien, Brasilien, Indien, Ryssland och Sverige. Programmet innehöll både organisations- och personlig utveckling. Delar som man som ledare behöver förstå och utvecklas i. Föreläsare från företaget och från relevanta områden bjöds in under programmets gång. Patrik höll i programmet som helhet och säkerställde att deltagarna verkligen tog in de olika momenten. Patrik var också den som själv höll i de delar som direkt berörde den personliga utvecklingen. Hans metodik är grundad i forskning. Jag uppskattade mycket att arbeta med Patrik som har en förståelse för både organisation och individ. Han är lyhörd och pragmatisk – och kreativ. Vi hade förmånen att genomföra en del mycket annorlunda övningar som gav stor utdelning." " Tack för trygg, utvecklande och inspirerande handledning"

Exempel på licenser

  • Utvecklande ledarskap, UL
  • Situationsanpassat ledarskap, SL
  • Debriefing/Krishantering
  • Förändringens Fyra Rum
  • JTI
  • SDI

Det finns inga kommande utbildningar med Patrik Magneby.