Sigtuna kommuns ledarprogram uppstartat

Sigtuna kommuns ledarprogram uppstartat

2020-12-21

Under 2020 har vi startat upp Sigtuna Kommuns Ledarprogram. På bilden ser ni hur den första gruppen firas med blommor och diplom i oktober. Det har varit mycket inspirerande för oss att få arbeta med så engagerade och kompetenta chefer som finns inom Sigtuna Kommun. Ger mening att veta att de verktyg och metoder lever vidare. Under hösten har ytterligare två grupper startats upp och till våren startas grupp fyra upp.

Ett år med utmaningar

Några veckor efter att vi startat upp det första programmet kom den första coronavågen. Genom ett gott samarbete med gruppen och Sigtunas HR-stöd lyckades vi blanda digitala träffar med fysiska träffar för att få ihop programmet på ett säkert sätt utan att rucka på kvaliteten.

Programmets upplägg

Programmet varvas med utbildningsträffar, individuellt arbete och stöd i lärgrupper. Tanken är att deltagarna ska kunna använda verktygen i sin vardag direkt utan att det tar mer tid och samtidigt bygga nätverk i kommunen. En viktig del av programmet är Utvecklande ledarskap, grupputvecklingsteori och olika samtalsmetodiker.

Fler nyheter