Tylebäck ny kursgård

Tylebäck ny kursgård

2017-05-02

Under vecka 17 prövade Rezon att genomföra UGL på en ny kursgård. Deltagarna kom från västra och södra Sverige och handledarna som testar den nya kursgården var Nils Lif och Marianne Littke. Tylebäck ligger strax utanför Halmstad och har några hundra meter ner till havet vid Tylösand.

– Jag har varit här innan så jag hade nog ganska rimliga förväntningar, säger Marianne, men jag måste säga att kursgården tagit mig med storm. Det vackra läget, här finns havet och skog med vitsippor och alla faciliteter som vi behöver är verkligen som gjorda för UGL-kurser.

Att kursgården ägs och drivs av Försvarsutbildarna kan bidra till att förväntningarna inte var så höga men Tylebäck utsågs till Årets konferensanläggning 2016 av Sweden Hotels. Nils ser att man lägger ner möda på att ta hand om sina gäster.

– Personalen har verkligen vinnlagt sig om att möta alla våra behov. De har koll på alla detaljer och vi möts hela tiden av vänlighet och leenden. Det är viktigt för oss, vi behöver ha fokus på gruppen och kursen.

Som en extra överraskning visar sig det att Tylebäck har ett fullutrustat gym.

– Ja, det var lite otippat, säger Marianne, det vanliga är att det finns ett litet hotellgym och det får ju duga. Men i det här gymmet har våra deltagare stora möjligheter att få en dos träning vilket kan vara skönt eftersom kursen innebär mycket stillasittande.

Även deltagarna uttrycker sin belåtenhet med kursgården och har bara lovord att säga i utvärderingen.

”Uppskattar närhetens till natur och hav”

”Otroligt serviceminded personal”

”God mat och lyxigt boende”

”Mycket bra träningsmöjligheter”

”Gillar Tylebäck :)”

”Fortsätt använda Tylebäck som kursgård”

Fler nyheter