Mångfald

2012-01-20

Jag hälsar er välkomna in i 2012 som VD för Rezon AB. Det känns förbaskat bra. Vi har jobbat hårt, mycket hårt, de senaste 13 åren och ibland inte ens haft tid att fira nya framgångar eller hur vi växt. Redan 2007 registrerade vi Rezon AB, som först var tänkt som ett moderbolag för Lysande Utsikter, Coaching Leaders och Karriär & Kompetens AB, men sedan ändrade vi oss och i år blev Rezon rörelsedrivande.

Med 8 anställda och siktet på nyanställningar och fler förvärv är vår organisation nu en union av många personligheter och speglar en dynamisk bredd i både olikheter och färdigheter. En union som jag tillsammans med mina kollegor ska leda. Vi har dessutom en spännande och utmanande plan på att omsätta 80 miljoner inom 4 år. Ansvaret har ökat, med andra ord.

Men nu, under storhelgerna, infann sig en viss ro och jag kunde tänka tillbaka på och njuta av vår framgång. Samtidigt infann sig ett härligt pirr för allt spännande jag står inför.

I skrivande stund håller journalist och min skriv-coach, Majsan Boström, på att uppdatera våra “success stories” som ska flyttas från Lysande Utsikters hemsida till Rezon och handlar om kunders reflektioner över vårt samarbete. Då slås jag av tanken att vi – Rezon AB – är en framgångshistoria i sig själv. Sedan 1999 har vi gått från “handson-verksamhet” med ett teamtorn på Södra Berget som hjälpte Norrlandsföretag att fungera bättre till en koncern som nu har kontor i Stockholm och sträcker sig över hela landet. I en stadig takt har vi stakat ut högre mål, tagit ut nya direktiv och strävat efter att nå ut till alla slags kunder: Kvinnor och minoriteter, chefer och folket-på-golvet, småföretagare i byggbranschen, storbolag och institutioner som Posten, Bolagsverket och Försäkringskassan. För att alla människor berörda inom dessa kategorier ska känna samhörighet med oss, är vi just därför en brokig samling av kompetenta personligheter i vår allians. Det känns stort, lite pirrigt och jag ser fram mot att få vara en del i den här utvecklingen.

Rezon är inte den enda unionen som ska flätas samman på riktigt i år. Den 21 juli ska jag dessutom gifta mig med mitt hjärtas drömflicka. (Hon är numera snart 38 år, men fortfarande min drömflicka.) Vi ska nu officiellt sammanfläta två familjer, en union som inte är helt lätt alla gånger men med nya roller som styvpappa och make, roller jag ser framemot att axla.

Mitt (och vårt) mål är att Rezon AB ska bli lika mångfacetterade som diamanten på min blivande frus förlovningsring. Och, vi är på god väg.

Väl mött under en ny rubrik “Rim & Rezon” på vår hemsida där ni kommer att kunna följa fem av oss via drastiskt olika bloggar, alla med fokus på vår verksamhet, vetenskap, tjänster och vilka vi är som individer.

Joakim Lönn

VD, Rezon AB