Var här och nu, har jag lärt mig på en ugl-kurs

2013-01-13

-Tjena 2013. Trevligt att råkas. Tror du att vi skulle kunna dra ned på tempot lite och ha en något lugnare relation än vi hade med 2012?

2013: Hur tänkte du då? Det är ju DU som lägger upp schemat. Jag vill gärna bli ditt år då du både är framgångsrik och har tid att ligga i hängmattan eller på någon solig strand med dina barn, bonusbarn och din snygga fru.

-Du har en poäng.

2013: Ska vi komma överens om det då? Att vi stannar till och njuter av stunden mer?

-Absolut, det gör vi.

2013: Bra, då säger vi så. Jag litar på dig. Här och nu.

Mitt löfte till 2013 är att leva “här och nu”. Men för att göra det blev jag tvungen att summera relationen med 2012. Vi har ju satt som målsättning att inte bara växa och införskaffa mer kvalifikationer men även att vara med och påverka att tjänsterna inom vår bransch håller hög kvalité och bygger på modern forskning inom bla beteendevetenskap.

Förra året brakade igång med att vi lanserade en ny varumärkes plattform, vår nya Rezon profil, som var en stor investering både i pengar och tid för vår koncern. Sedan anställde vi 3 nya medarbetare. Vi lade 3 utvecklingsdagar med vår personal för att arbeta med värderingar och vi investerade även i kompetensutveckling. Vi investerade faktiskt i inte mindre än 78 konsultdagar i just kompetensutveckling för oss själva. Bland annat gjorde vi en djupdykning i MI- motiverande samtal med Christina Näsholm som är en av dom främsta i Sverige på MI som vår handledare. Som om inte det skulle räcka flyttade vi dessutom till större lokaler i Sundsvall i mellandagarna. Men, av många milstolpar och kanske den största var att vi även blev godkända av den internationella coaching organisationen, ICF, som låter oss genomföra Diplomerad Coach. Det här tack vare vår fantastiska kollega Lars Sjödin som är beteendevetare med Fil. mag i ledarskap och som har arbetat fram ett program med kursmaterial som följer ICF:s 11 kärnkompetenser för coaching. Förutom att han är ansvarig för rullande utbildningar, har en familj och träning att sköta om, har han dessutom lyckats få timmarna att räcka till att utveckla detta koncept tillräckligt bra för att vi ska godkännas av ICF.

Det här innebär för Rezon att vi nu kan vara med i fler upphandlingar som ställer krav på oss leverantörer att uppfylla internationella krav och standard för coaching. Jag vill även passa på att påpeka att min kollega Lars har legat på toppen av bloggandet i år och även flera gånger gått in och skrivit då det egentligen var min tur.

Så mitt här och nu löfte till 2013 innefattar att stanna av, göra saker spontant och direkt både på jobbet (till exempel författa en blogg då något bra ämne poppar upp) och hemmavid.

Då 2013 bara är en knapp månad gammalt, så har jag lyckats balansera detta hyfsat okej. Vi har gjort en nyanställning, och välkomnar ledarskapskonsult, Andrea Kodzoman i Stockholm till vårt team. Vi har kickat igång alla våra stora och pågående utbildningsprojekt, inklusive UGL- kurserna, Försäkringskassan, Jämtkraft och SCA. Men jag har även tagit en weekend med frun till Stockholm och tittat på musikalen Fame med elever från Viktor Rydbergs gymnasium, varit mer delaktig i läxläsning och haft med barnen på jobbet, samt en sväng till pulkabacken med barnen. Alla i min familj, som nu är en sammanvävning av två, förstår i olika grader att det ibland kan vara en krävande post som management konsult och VD för Rezon. Men det är inte sjysst mot varken dem eller mig själv att inte prioritera hemlivet mera. Så nu kliver jag in i relationen med 2013 på allvar och lovar vara sjysst mot mig själv och stanna upp oftare. Kanske du tänker att du själv vill göra likadant – att leva här och nu?